Erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Omdat wij het belangrijk vinden dat jonge mensen zich kunnen ontwikkelen en zich inzetten in de techniek, zijn we erkend leerbedrijf geworden.

Dit heeft voor ons 2 kanten. We vinden het leuk om studenten op te leiden en geven graag onze kennis door, ook kunnen we op jonge leeftijd mensen aan ons bedrijf binden zodat we vaak metjonge talenten kunnen samenwerken.

Als erkend leerbedrijf voldoen we aan de volgende voorwaarden:

  • We bieden de student een goede en veilige werkplek. De student kan oefenen met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep waarvoor hij in opleiding is.
  • We hebben een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen, vaak gaan studenten met hem mee op hun werkdag, maar soms werken ze ook samen met andere monteurs.
  • We maken tijd, ruimte en middelen vrij om de studenten te begeleiden en zorgen dat de praktijkbegeleider zich blijft ontwikkelen.
  • We werken samen met de betreffende school en SBB en we verstrekken daartoe de benodigde informatie. Samen met de student voeren we voortgangsgesprekken en begeleiden we bij praktijkopdrachten.

We hebben beperkte plekken beschikbaar omdat we een klein bedrijf zijn, maar als we plaatsen beschikbaar hebben staat dat op de website van SBB, waar veel MBO-ers hun werkplek zoeken, of kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar info@sinuselektro.nl.