Werkzaamheden

Renovatie, nieuwbouw en verbouwing elektrische installaties van huizen, kantoren, kinderdagverblijven, scholen en instellingen.

U kunt het zo gek niet bedenken, maar wij kunnen het, van een lamp vervangen tot het vervangen van uw complete elektrische installatie.

We zijn met name gespecialiseerd in renovatie projecten, maar ook voor nieuwbouw draaien wij onze hand niet om. Wat wij vooral belangrijk vinden is om in mogelijkheden te denken en om kwaliteit te leveren.

Neemt u contact op, voor al uw vragen.

Onderhoudscontract centrale verlichting:

Preventief onderhoud aan uw verlichting is kostenbesparend.

U kent dat wel, u laat een aantal armaturen repareren zodat u weer goede verlichting op uw werkplek heeft en nog geen week later zijn er weer een aantal armaturen defect. Dit is vervelend. Er moet opnieuw een monteur komen om dit te verhelpen.

De monteur rijdt weg en u bent weer tevreden. Nog geen twee weken later valt er voor de derde maal verlichting uit. Dit kost u de nodige irritatie en ook extra geld. Voorrijkosten, monteur kosten etc. U geeft veel geld uit terwijl u dit kunt besparen.

Deze ergernis en extra kosten zijn te voorkomen door preventief onderhoud toe te passen op uw verlichtingsinstallatie. Een TL-buis gaat over het algemeen 10.000 uur mee. Uitgaande van werkdagen van 8 uur komt het overeen met 5 jaar (1250 dagen). Dit is een gemiddelde, maar na deze periode gaat de kwaliteit hard achteruit, de kans op uitval wordt steeds groter.

Omdat de verlichting ineens gemonteerd is zal alle verlichting even oud zijn en ongeveer even lang meegaan. Wij kunnen uw kosten besparen door alle verlichting iedere keer ineens te vervangen. We kijken dan direct naar de nieuwste ontwikkelingen op licht gebied, zodat we u ook een duurzamere oplossing proberen te bieden.

De voordelen zijn: Een duidelijk inzicht van de kosten vooraf, geen onnodige monteur- en/of voorrijkosten en altijd een goede gewaarborgde verlichting op de werkplek.

Uiteraard sturen we u graag een vrijblijvende offerte toe.

NEN3140 Keuring

Wij werken al jaren volgens de NEN normen, dit omdat veiligheid, voorschriften en inspectie heel belangrijk voor ons zijn.

Als uw bedrijf gebruik maakt van elektrische installaties waar verschillende mensen mee werken moeten deze terugkerend gekeurd worden.

Het toepassingsgebied is elektrische installaties, machines en gereedschappen. Toegepast in fabrieken, kantoren, woonhuizen, bouwplaatsen, schepen enzovoorts. Het betreft hier spanningen van ten hoogste 1000 volt wisselspanning en 1500 volt gelijkspanning.Het keuren verschilt per arbeidsmiddel.

Kleine elektrische arbeidsmiddelen zijn bijvoorbeeld: boormachines, koffiezetapparaten, koelkasten, haakse slijpers, verlengsnoeren, stofzuigers, magnetrons, haarföhns, tafelcontactdozen, soldeerbouten, laders van accuboormachines, haspels, verlengkabels, zaagmachines en ovens. Populair gezegd: alles waar een stekker aan zit, zowel 230 volt als400 volt., Deze apparatuur moet jaarlijks gekeurd worden. De grotere elektrische arbeidsmiddelen zoals fabrieksinstallaties, grote machines en computerapparatuur varieert tussen de 3 en 5 jaar.

Bij grote bedrijven is er vaak een installatieverantwoordelijke deze beschrijft welke arbeidsmiddelen wanneer gekeurd moeten worden en kan soms ook de arbeidsmiddelen vervangen of repareren. Wij zijn ook bij diverse bedrijven de installatieverantwoordelijke, ook kunnen we jaarlijks de keuringen voor u verzorgen, u ontvangt een rapport van de metingen en bevindingen. Daarna kunnen we samen besluiten of er arbeidsmiddelen vervangen of gerepareerd moeten worden.

Scope 8 en 10 keuring

Inmiddels zijn we in opleiding voor de volgende keuring methode, 1 examen is al behaald, het 2 e volgt in 2021. Daarna moeten we een kwalificatie keuring doen en een proeve van bekwaamheid om het keurmerk te verdienen.

Scope 8 lijkt enorm op NEN3140 het verschil is dat een scope 8 en 10 keuring alleen gericht is op de brandveiligheid van uw elektrische apparaat. Een NEN 3140 keuring kijkt naar diverse aspecten van het arbeidsmiddel.Vaak worden de scope 8 en 10 keuringen jaarlijks verplicht gesteld door uwverzekeringsadviseur.

Alarm- en Brandinstallaties

Wilt u uw bedrijfspand of woning beveiligen tegen brand? Voelt u zich beter als er een alarm aanwezig is, of dat er zicht camera’s aanwezig zijn?

Wij verzorgen alles, dit kan in een totaal pakket, maar uiteraard kunt u ook alleen een brandinstallatie of camera’s laten plaatsen.

We zorgen voor alle digitale middelen, apps op de telefoon, inlog codes of eventueel een melding naar een extern bureau dat uw melding checkt. U kunt ook gebruik maken van diverse verlichting dat gaat branden als mensen uw terrein betreden, of aanwezigheidsmelders.

Zonnepanelen

Het afgelopen jaar hebben de zonnepanelen enorm populair geworden en dat is niet raar, u kunt zoveel energie opwekken/terug leveren in uw huishouden dat het honderden euro’s per jaar kan schelen aan stroomkosten.

Het plaatsen van panelen inclusief omvormer en installatie doe we op een veilige en gezekerde manier. We bepalen samen met u de juiste ligging van de panelen zodat het rendement het hoogst is. Ook melden we u aan bij de stroomleverancier zodat u iedere maand kunt zien wat u heeft terug geleverd.Ook kunnen we voor u bepalen wat de besparing wordt, dus wanneer uw investering is terugverdiend.

Zegelrecht

Verzegelingen die door of vanwege de netbeheerder zijn aangebracht op de meetinrichting mogen niet worden geschonden of verbroken tenzij de netbeheerder uitdrukkelijk toestemming geeft tot het verbreken van de verzegeling.Het zegelrecht is bedoeld om veilig te kunnen werken aan (huis)installaties, bijvoorbeeld voor het vervangen van de groepenkast of de hoofdschakelaar.

Zegelrecht geldt voor (huis) installaties met hoofdzekeringen t/m 3 x 80 ampère.Omdat wij zegelrecht hebben mogen wij onderstaande werkzaamheden uitvoeren: Een door de netbeheerder verzegelde aansluiting openen en opnieuw verzegelen. Het verzegelde (meter) klemmendeksel openen en opnieuw verzegelen t.b.v. het vervangen van bedrading van de afgaande kant van de meter naar de groepenkast van de klant.

De hoofdzekering aansluitkast openen en opnieuw verzegelen t.b.v. verwijderen van een zekering tijdens werkzaamheden om spanningsloos te kunnen werken. Voor meetdoeleinden nieuwe of gewijzigde elektrische installaties onder spanning zetten.